«Ақмола облысы білім басқармасының Қорғалжын ауданы бойынша білім бөлімі Жантеке ауылының жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі
коммунальное государственное учреждение «Общеобразовательная школа села Жантеке отдела образования по Коргалжынскому району управления образования Акмолинской области»

Мы в соц.сетях

    

меню

Список организаций

Галерея

Смотреть все>>>

Итоги работы комиссии по мониторингу питания за 2019-2020 учебный год

Қызылту орта мектебінің 2019-2020 оқу жылындағы оқушылардың тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу бойынша комиссия жұмысының қорытындысы

__________________

Комиссия оқушылардың тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу бойынша бақылау жүргізді:

  1. Жеткізілген азық-түліктердің сапасын бақылау

Мектеп асханасын азық-түлектермен қамтамасыз ететін жабдықтаушы:

«ИП Еснұр» -демеушілік етеді.

         Азық-түліктермен қоса шығарылған күні,өнімнің мерзімі және сақталу шарттары көрсетілген құжаттар ұсынылады.сатылымға сапасы жақсы және қажетті құжаттары бар ас өнімдері жіберіледі.Азық-түлектер санитарлық нормаға сай сақталады.

  1. Тамақтандыруды ұйымдастырылуына қойылатын санитарлық-гигиеналық нормалар мен талаптарын бақылау.

Мектептің медбикесі жеткізілген азық-түліктердің сапасына,азық-түліктерді дұрыс есептелуіне және ас әзірленуіне бақылау жүргізеді.Медбике ас блогінің санитарлық жағдайы бойынша журналын жүргізеді.Күн сайын әрбір дайындалған тағамның тәулік сынамасы алынып,арнайы белгіленген орында тәуліктен кем емес уақыт сақталады. «Дайын болған өнімнің сапасын бақылау»бракеражды журнал жүргізіледі.

  1. Асхананың санитарлық жағдайын бақылау.

Өндіріс орындарының санитарлық жағдайы тамақтандыру ұйымдарына қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптарына сай.Жуатын бөлмелерде қолдданылатын жуғыш заттардың құрамы және көлемі көрсетілген «Қолмен ыдыс жуу»нұсқаулығы ілініп көрсетілген.

Ас бөлмелерін,жабдықтар мен құралдарды тазалау жұмыстарынан кейін Сан Пин сай дезинфекция жүргізіледі.Кестесі бар.Тамақ ішу залдары тамақ ішкен сайын СанПин сай жинастырылған жуылады.Ыстық суға жуғыш заттар қосып үстелдер жуылады.Арнайы фетошь,таза және пайдаланылған втошь үшін белгіленгентара қолданылады.Асханада әр сынып үшін нақты үстелдер бекітілген.

  1. Тоңазытқыш техногиялық жабдықтарының іске қосылуын бақылау.

Жабдықтар бойынша тоңазытқыш –технологиялық жабдықтарының іске қосылуы бақыланды.Мектеп медбикесі апта сайын технологиялық жабдықтарының жұмыс жағдайына бақылау жүргізеді.

  1. Ас –үй және асхана ыдыстарының қолданылуын бақылау.

Ас-үй және асхана ыдыстарының тексеру кезінде сынық ыдыстар анықталмаған және сынық ыдыстар қолданылмаған.

 

Комиссия мүшелері:

Қ.А. Асанова

А.Т.Кенжибаева

  •  
  •  
  •  
  •  


Текст